Nyheter

Damernas Höstgolf

2018-09-25

Underbar höstdag på Ryfors golfbana. Här ett glatt gäng Ryforsdamer som spelat Damernas Höstgolf. Dagens vinnare blev Kerstin Taube. Grattis Kerstin!

Eldningsförbud på Ryfors GK

2018-07-25

Varning! 
Ryfors GK väljer att följa de allmänna rekomendationerna avseende eldningsförbud. Förbudet gäller även rökning. Detta gäller klubbens bana och övningsområden. Vänligen respektera detta och tack för din förståelse. 
Vänliga hälsningar, 
// Ryfors GK

Ryfors GK 30 och 130 år!

2018-07-01

Vi fyller 30 år i klubbhuset och det firar vi med en fest! OSA senast den 20/8 till oss 0392-12884 eller info@ryforsgk.se (I anmälan ange namn, antal, mat och om ni vill åka buss)

Besök på Ryfors Gk för 15:e året i rad!

Leif och Robert Carlsson från Högbo GK i Sandviken, på besök på Ryfors Gk för 15:e året i rad!

Vi var givetvis där och lyckades få en intervju med dessa trevliga gäster.

Hur kom det sig att ni började spela golf?
Våran pappa och Robert började spela golf 1976. Jag, mamma och vår storebror började spela året efter. Enda chansen för mamma att, överhuvudtaget träffa sin make. Vi blev en golffamilj.
- Det bästa med golfen förutom den sociala delen är att det är utmanade och bra motion. Efter lång erfarenhet anser jag att det är närspelet man behöver träna på.
- I början när vi besökte Bosse i Mullsjö spelade vi på flera golfbanor runt om i distriktet. Efter ett par års "kringflackande" insåg vi att Ryfors gav oss mest tillfredsställelse inom golfen.
Vad är det som gör Ryfors GK så omtyckt hos er?
- Vi tycker att Ryfors är en välskött bana med trevlig personal och trevliga medlemmar som tar sig tid att prata, några minuter med oss.
- Mitt favorithål får bli hål 15 där jag gjorde min första eagle. Vi hoppas att vi kan komma tillbaka hit många år framöver.
Tack för en trevlig pratstund. Ni är mer än välkomna tillbaka nästa år, Leif & Robert Carlsson, Högbo GK Sandviken.

Sverige första golfset...

Nya fynd i Ryfors berättar  om Sveriges första  golf
Golfhistorien fortsätter att flöda ur gömmorna i Ryfors. I höstas kom ett av Sveriges första golfset, från slutet av 1800-talet, fram i ljuset. Öppna pdf och läs hela artikeln. 

Golfköping 2018

2018-05-17

Välkommen att uppleva banorna i och kring Jönköping. Jönköping är en av Sveriges bästa golfstäder. Genom att spela i Golfköpingsmästaren får du chansen att spela på omväxlande och utvecklande banor samtidigt som du är med i en rolig och spännande tävling som sträcker sig åtta veckor framåt och som avslutas med en stor final på Hook den 18 augusti.

Så ta chansen och åk runt på de åtta olika banor som är med i samarbetet. Varje vecka finns en ny möjlighet att plocka poäng på leaderboarden och kvalificera dig till finalen. Utmana dig själv och dina kompisar en om en finalplats - kanske blir det just du som kan titulera dig Golfköpingsmästare 2018!
Tävlingen pågår vecka 23 till 31. Finalspel fredagen 17 augusti på Jönköping GK.
NYHET! I år kan du spela Golfköping alla dagar under veckan, måndag - söndag!
För fullständig info, kolla in www.golfkoping.se
Vecka 29 ses vi på Ryfors Golfklubb!
Lycka till!

Meriterade landslagsbacken vände hem..

2018-05-15

Meriterade landslagsbacken vände hem till moderklubben för ett härligt matchspel
Kasper Hedlund, spelar innebandy för Mullsjö AIS och svenska landslaget.

Fakta Kasper
Ålder: 25 år
Bor: Jönköping
Klubb: MAIS
Plats i laget: Back

Det är som innebandyspelare Kasper Hedlund nått sina största framgångar. Semifinal i årets SM-slutspel med MAIS och därtill en välförtjänt plats i landslaget i Euro Floorball Tour som nyligen avgjordes i Tjeckien.
- Det är inga hemligheter bakom succén menar Kasper. Det är hårt arbete och kanske framförallt en passion för det jag håller på med. Jag älskar innebandy, jag äskar att tävla och har hittat en bra inre drivkraft inom mig, Att hela tiden förbättra mig, om det så är att springa snabbare, bli starkare eller skjuta bättre. Det är framförallt den som tagit mig till eliten.
Hur var det att representera Sverige i Euro Floorball Tour?
- Att få representera Sverige i den sport man utövar är alltid en ära och något jag värderar oerhört högt. Just turneringen i sig gick bra, vi gjorde en stabil insats och har en bra känsla inför stundande VM i december.
Trots landslagsspel så vidhåller Kasper att det bästa minnet under karriären är något annat.
- Det bästa minnet från min karriär vara nu denna säsongen när vi lyckades vända semifinal 4. Kvitterade med 9 sekunder kvar och jag hade förmånen att få avgöra med sent i förlängningen. Stämningen i hallen var helt obeskrivlig.
På frågan när MAIS tar SM-Guld svarar Kasper bestämt att det blir nästa säsong.
Det bordar gott inför kommande säsong!
…så hur var det nu med golfandet!
Man kan lätt förstå att Kasper är en bolltalang ut över det vanliga när han slår ut på första tee. Hans hcp brukar pendla mellan 4,5–5,5. Han har många år och många rundor bakom sig på Ryfors Golfklubb. Det gröna kortet tog han för 9 år sedan när han var 16 år.
- Ryfors är min hemmaklubb, Klubben där jag lärde mig spela golf. Klubben kommer alltid vara något speciellt för mig. Det jag främst gillar med banan är att greenerna kräver mycket av ditt närspel och framförallt puttningen. Inte sällan en putt har ett fall på någon meter. Sen generellt sett finns det väldigt många trevliga genomtänkta golfhål.
Varför valde du att spela golf och vad är det bästa med sporten?
- Jag började egentligen spela när jag slutade med fotbollen och satsade helt på innebandyn. Hade tidigare varit med några kompisar som spelade sen tidigare och slagit på rangen men aldrig haft tid att börja spela. När jag väl började fastnade jag direkt och har älskat sporten sedan dess.
- Det absolut bästa med golf är att det aldrig kommer sluta utmana dig som spelare. Samma sekund som du tror att du har spelet och kontrollen så kan du tappa allt. På samma sätt som att när inget går din väg kan det vända lika snabbt åt andra hållet.
- Som vanligt tycker jag att banan är i väldigt god kondition. Jag som har varit runt och spelat en del banor både lokalt och ute i landet tycker att den håller mycket bra klass nationellt.
Kaspers favorithål på Ryfors GK är 18. Ett par 5 hål med bred fairway och en oslagbar utsikt som gör dom flesta golfare religiösa.
Innebandystjärnans bästa tips till den som vill börja spela golf är att spela mycket ute på banan.
- Såklart är det bra att nöta på rangen men ute på banan hamnar man i lägen som man inte riktigt gör på rangen. Sen träna mycket närspel, det är den delen i spelet man tjänar mest på att vara duktig.
Hur gick det då i matchspelet…
Utmanaren Viktor Ekholm, medlem på Ryfors Golfklubb fick se sig besegrad av Kasper Hedlund. Kasper hålade för birdie på hål 18 och vann med 2 up!

Gökottegolfen!

2018-05-10

Fantastiskt väder när årets Gökottegolf avgjordes på Ryfors Golfklubb!

Grattis till alla pristagare på Gökottegolfen!

A-klassen
1. Joakim Dagman (68)
2. Björn Arneson (69)
3. Martin Larsson (69)
4. Stefan Persson (72)
5. Robert Robertsson (73)

B-klassen
1. Marja-Liisa Dorff (70)
2. Lisbeth Wallinder (70)
3. Marianne Blomqvist (71)
4. Kerstin Taube (73)
5. Gösta Larsson (74)

Tävlingsledningen vill tacka alla deltagare för en väl genomförd tävling med goda frallor/baguetter, fint spel och en härlig stämning ute på banan.
Stort tack till Landhs Konditori för sponsringen.
Nästa år spelar vi tävlingen igen!

Prova-på-golfen blev en succé!

2018-05-05

Prova på-dagen blev en succé!

Flertalet nyfikna gästade Ryfors Golfklubbs Prova på-dag under lördagen. I strålande sol och med svingen som förtecken valde ett 40-tal besökare att testa den ädla sporten golf. Många riktigt intresserade golfare/blivande golfare kom till vår Prova På – dag. Vi hade förberett en övningsfältet vid puttingområdet, platser på rangen, och spel på banan. Klubbmedlemmar var på plats och tog hand om besökarna, visade runt och informerade om vår klubb. Många nöjda kommentarer fick vi från besökarna som vi hoppas ska återkomma som medlemmar eller gäster.

Stort tack till alla de från Klubben som hjälpte till!

Prova-på-golf den 5 maj!

2018-04-24

Lördagen den 5 maj kl. 10 är du välkommen att prova på golf hos oss på Ryfors GK. Denna hälsofrämjande sport passar lika bra för gammal såväl som ung. Det är aldrig för sent att börja!

Vi bjuder på 2 timmars träning och information tillsammans med vår golftränare. Du har bra skor och kläder efter väder. Vi har klubbor och bollar!
Ta gärna med hela familjen, vänner, grannar eller någon annan som du tror kan vara intresserad av att börja spela golf.

Välkommen till en rolig dag på Ryfors GK!

Succéartad öppningshelg!

2018-04-23

Ryfors Golfklubb öppnades i år officiellt lördagen den 21 april, med gröna fairways, sommargreener och i ett strålande försommarväder, ca 20 graders temperatur och en frisk vind. Banan erhöll mycket beröm av alla för sitt fina skick så tidigt på säsongen
Bokningslistan var i stort fulltecknad såväl lördagen som söndagen, med medlemmar och andra långväga gäster från grannlänen runt oss men även Skåne var representerat.

För er som vill läsa mer, kan ni göra det på Jnytt och Jkpg News:

https://www.jnytt.se/article/de-slog-igang-golfsasongen/
https://jkpgnews.se/…/han-var-forst-ut-pa-ryfors-golfbana-…/

Banöppning!

2018-04-18

Lördag den 21/4 kl. 14:00 öppnar vi banan!

Efter den dryga vintern kom vädret vi längtat efter. Sol, torrt och blåsigt. Banan har torkat upp bra efter omständigheterna och vi har preparerat greenerna så det kommer gå fint att spela på.
Tänk på att det fortfarande är blött på sin ställen, exempelvis hål 4 efter dogleg höger, hål 5 backen upp, 7:an höger kant och början på fairway, 13 foregreen samt 16 runt kullen.

Greenerna kan fortfarande vara lite sandiga och hoppiga såhär i början men det har ju trotts allt bara varit "vår" i en vecka.
Framförallt, glöm inte att laga nedslagsmärken, gäller hela säsongen men framförallt viktigt såhär tidigt på säsongen då det annars lätt kan bli fula märken som tar lång tid att ”läka”. Tack!

Det går nu bra att boka starttid via golf.se, info@ryforsgk.se eller 0392–12884.

Nu öppnar vi rangen!

2018-04-16

Vi är glada över att äntligen få slå upp portarna till vår fina range. 

Köp ditt rangekort i shopen!

I shopen säljer vi allt från årskort, 10-kort, 20-kort och 50-kort till lösa polletter, välkommen att köpa ett förmånligt alternativ för din träning på rangen. Det går även bra att köpa bollar direkt från bollautomaten med kort.

Varmt välkomna, och svinga lugnt!

Inbjudan - Städdag

2018-04-10

Bankommittén & Robbarna inbjuder alla medlemmar till städdag lördagen den 21 april, samling klockan 09:00 vid klubbhuset, då vi likt andra år kommer att rensa och snygga till hålen på banan.
Vi startar kl. 09.00 och håller på till ca. 12.00 med varmkorv och dryck som belöning för väl utfört arbete. Ta på varma och oömma kläder + handskar och ta gärna med lövräfsa, kratta eller vad du har tillgång till i form av verktyg.
Välkommen att hjälpa till och samtidigt träffa klubbkamrater och knyta nya kontakter.

Anmälan - Matchspel 2018

2018-04-03

Anmäl er till Matchspel 2018!
Matchspel, en tävling mellan spelare och motspelare om varje enskilt hål. Det gäller att spela hålet på färre antal slag än motspelaren. Varje hål vinns, delas eller förloras. Anmälan sker via mail till info@ryforsgk.se senast söndagen den 22 april. Klicka här mer info.

Banstatus rapport

2018-04-10

Nu när det äntligen kommit lite varma vindar förstår vi att många börjar bli golfsugna. Det är därmed dags för en liten lägesrapport från banan.

Greenytan på de flesta hål börjar bli snöfria, på hål 4 finns det dock lite snö kvar samt på hål 10 foregreen. På de öppna ytorna börjar snön försvinna, men i lågpunkter och mörkare partier ligger det en del snö kvar och eftersom snön smälter är det fortfarande blött på vissa fairways och greenområde.

Greenerna har efter tre månader under snö klarat sig bra efter omständigheterna. Greenerna har en del fläckar, skador och lite snömögel, men lyckligtvis är de allra flesta ytliga skador som inte gått så djupt och man ser grönt gräs i fläckarna. Så fort det börjar växa kan vi bearbeta fläckar och skadade ytor.

Vad gäller öppning har vi samma strategi som tidigare år, vi vill ha upp marktemperatur och tillväxt så att greenerna kan motstå slitage på ett bra sätt. Vi är övertygade att vi då kan hålla en bättre kvalitet längre.

Vi uppdaterar aktuell banstatus kontinuerligt här, på hemsidan och på Facebook.

Håll ut, snart är vi på banan.