Ryfors GK:s Matchspel 2018

Spelform:

Matchspel i gruppspel och slutspel 18 hål. Dagsaktuellt hcp gäller. Spel i grupp om 4 spelare (kan komma att justeras beroende på anmälda spelare) där alla möter alla 1:an och 2:an i respektive grupp går vidare till A-slutspel. Eventuella vakanta platser i A-slutspel spelar (se nedan). Vid slutspelet är matcherna direkt avgörande och enbart vinnaren går vidare.

Spel:

Efter lottning ska deltagarna ta kontakt med varandra utan dröjesmål. Båda deltagarna har lika skyldighet att kontakten skapas och att resultat rapporteras
Vid uteblivet spel förlorar bägge spelarna matchen. Eventuell WO-vinst ger 3-0 i resultat. Matchen är fri att spelas omgående efter lottning. Vid lika efter 18 hål, börja direkt om på hål 1 och spela tills en av er vinner ett hål.

Gruppspel skall vara färdigspelat söndagen den 26 juni. Ej färdigspelade matcher bedöms båda spelarna som förlorare. Undantag kan ges av tävlingsledningen om det föreligger mycket speciella förutsättningar för uteblivet spel.

Om två eller tre spelare hamnar på samma antal segrar i gruppen gäller följande:

1. Inbördes möte
2. Inbördes ” målskillnad ” = vunna minus förlorade hål
3. Flest vunna hål inbördes
4. ” Målskillnad ” totalt i gruppspelet
5. Flest vunna hål totalt i gruppspelet

Honör på tee: Vid start gäller startlista. Därefter slår den som vinner hålet ut först

Turordning:  Den spelare som ligger längst från hål slår först.

Att skänka:  På gren får du skänka nästa slag. Bollen är då hålad. Du får skänka ett hål när som helst innan hålet har påbörjats eller avslutats. Skänkta slag , hål eller match kan inte avböjas eller återtas

Anmälan:

Sker via mail till info@ryforsgk.se senast söndagen den 22 april. I anmälan skall följande finnas med:
Namn samt golf-id, telefonnummer och mailadress

Betalning:

150 kr sätts in på Ryfors GK:s bg (5376-4015) märk med ” Match 2018 ”
Obs. Personen är anmäld först när betalning finns på bg.

Lottning:

Sker onsdagen den 25 april och publiceras torsdagen den 26 april