Välkommen att delta i Golfköpingsmästaren 2018. Välkommen att uppleva banorna i och kring Jönköping.
Tävlingen pågår vecka 23 till 31. Finalspel fredagen 17 augusti på Jönköping GK.

Jönköping är en av Sveriges bästa golfstäder. Genom att spela i Golfköpingsmästaren får du chansen att spela på omväxlande och utvecklande banor samtidigt som du är med i en rolig och spännande tävling som sträcker sig åtta veckor framåt och som avslutas med en stor final på Hook den 18 augusti.
Så ta chansen och åk runt på de åtta olika banor som är med i samarbetet. Varje vecka finns en ny möjlighet att plocka poäng på leaderboarden och kvalificera dig till finalen. Utmana dig själv och dina kompisar en om en finalplats - kanske blir det just du som kan titulera dig Golfköpingsmästare 2018!

Kalender 2018

V. 23 - Hooks Golfklubb
V. 24 - Wiredaholm
V 26 Götaströms GK
V 27 Gränna GK
V 28 A6 Golfklubb
V 29 Ryfors GK
V 30 Skinnarebo GCC
V 31 Jönköpings GK

Finalen 2018

I år spelas finalen den 17 augusti på Jönköpings GK. De 100 bästa på leaderboarden kvalificerar sig och gör där upp om titeln Golfköpingsmästare 2018 och ett riktigt fint prisbord. Det är kanonstart klockan 15.00 och alla som kvalat in till finalen får spela denna utan kostnad och väl där ingår startkit samt efterföljande middag i samband med prisutdelningen.

Ryfors

V 29 Ryfors GK

Leaderboard

Spelregler

Spelform: Slaggolf 18 hål (Fem över par är maxscore/hål).
Starttider: Måndag - Söndag med valfri spelpartner. Du bokar din tid som vanligt genom golf.se! Ingen tävlingsanmälan krävs i förväg utan anmälan sker i respektive klubbs reception.
Tee: Herrar under 12 och över 70år får spela från röd tee. Damer över 70 år får spela från orange tee på banor där sådan finns. OBS! Markera tydligt på scorekortet om du väljer att spela från röd eller orange tee.
Klassindelning: Open (Brutto, gemensam Open-klass för herrar och damer), A-klass (0 - 12 slag i slopen), B-klass (13 - 21 slag i slopen), C-klass (22 slag och uppåt i slopen).
Leaderboarden: Varje vecka delas 1-20 poäng ut i varje klass  till de 20 bästa resultaten (A, B, C) Vinnaren i en klass får alltså 20 poäng, tvåan 19 poäng, osv. I Open-klassen delas 20-10 poäng ut till de tio bästa scorerna. De 100 i toppen, inklusive delningar, av leaderboarden kvalar in till finalen. Följ leaderboarden här på Golfköpngshemsida under fliken Leaderboard.
Kostnad: 60 kronor i startavgift på din hemmaklubb, 210 för greenfee inklusive startavgift när du spelar på någon av de andra Golfköpingsklubbarna.
Spelrätter, greenfeebiljett, frikort, etc: Gäller ej som betalning för greenfee eller startavgift.
Får jag spela Golfköping om jag inte är medlem i någon av Golfköpingsklubbarna? Ja, alla får spela Golfköping! Men är du medlem i någon annan än de åtta Golfköpingsklubbarna som arrangerar tävlingen gäller full greenfee plus 60 kronor i startavgift.
Juniorer i Golfköpings-klubbarna: betalar endast 50 kronor oavsett bana inom Golfköping.
Måste jag ha officiellt HCP för att delta? Nej, alla är välkomna att spela Golfköping som har HCP ända upp till 54.