Banöppning!

2018-04-18

Lördag den 21/4 kl. 14:00 öppnar vi banan!

Efter den dryga vintern kom vädret vi längtat efter. Sol, torrt och blåsigt. Banan har torkat upp bra efter omständigheterna och vi har preparerat greenerna så det kommer gå fint att spela på.
Tänk på att det fortfarande är blött på sin ställen, exempelvis hål 4 efter dogleg höger, hål 5 backen upp, 7:an höger kant och början på fairway, 13 foregreen samt 16 runt kullen.

Greenerna kan fortfarande vara lite sandiga och hoppiga såhär i början men det har ju trotts allt bara varit "vår" i en vecka.
Framförallt, glöm inte att laga nedslagsmärken, gäller hela säsongen men framförallt viktigt såhär tidigt på säsongen då det annars lätt kan bli fula märken som tar lång tid att ”läka”. Tack!

Det går nu bra att boka starttid via golf.se, info@ryforsgk.se eller 0392–12884.

Nu öppnar vi rangen!

2018-04-16

Vi är glada över att äntligen få slå upp portarna till vår fina range.

Köp ditt rangekort i shopen!

I shopen säljer vi allt från årskort, 10-kort, 20-kort och 50-kort till lösa polletter, välkommen att köpa ett förmånligt alternativ för din träning på rangen. Det går även bra att köpa bollar direkt från bollautomaten med kort.

Varmt välkomna, och svinga lugnt!

Inbjudan - Städdag

2018-04-10

Bankommittén & Robbarna inbjuder alla medlemmar till städdag lördagen den 21 april, samling klockan 09:00 vid klubbhuset, då vi likt andra år kommer att rensa och snygga till hålen på banan.
Vi startar kl. 09.00 och håller på till ca. 12.00 med varmkorv och dryck som belöning för väl utfört arbete. Ta på varma och oömma kläder + handskar och ta gärna med lövräfsa, kratta eller vad du har tillgång till i form av verktyg.
Välkommen att hjälpa till och samtidigt träffa klubbkamrater och knyta nya kontakter.

Anmälan - Matchspel 2018

2018-04-03

Anmäl er till Matchspel 2018!
Matchspel, en tävling mellan spelare och motspelare om varje enskilt hål. Det gäller att spela hålet på färre antal slag än motspelaren. Varje hål vinns, delas eller förloras. Anmälan sker via mail till info@ryforsgk.se senast söndagen den 22 april. Klicka här mer info.

Banstatus rapport

2018-04-10

Nu när det äntligen kommit lite varma vindar förstår vi att många börjar bli golfsugna. Det är därmed dags för en liten lägesrapport från banan.

Greenytan på de flesta hål börjar bli snöfria, på hål 4 finns det dock lite snö kvar samt på hål 10 foregreen. På de öppna ytorna börjar snön försvinna, men i lågpunkter och mörkare partier ligger det en del snö kvar och eftersom snön smälter är det fortfarande blött på vissa fairways och greenområde.

Greenerna har efter tre månader under snö klarat sig bra efter omständigheterna. Greenerna har en del fläckar, skador och lite snömögel, men lyckligtvis är de allra flesta ytliga skador som inte gått så djupt och man ser grönt gräs i fläckarna. Så fort det börjar växa kan vi bearbeta fläckar och skadade ytor.

Vad gäller öppning har vi samma strategi som tidigare år, vi vill ha upp marktemperatur och tillväxt så att greenerna kan motstå slitage på ett bra sätt. Vi är övertygade att vi då kan hålla en bättre kvalitet längre.

Vi uppdaterar aktuell banstatus kontinuerligt här, på hemsidan och på Facebook.

Håll ut, snart är vi på banan.